Rijksweg A79 van Maastricht naar Heerlen komende maanden op de schop

Rijksweg A79 gaat op de schop. © Gemeente Valkenburg aan de Geul

Zuid-Limburg -

Wegenbouwer Heijmans is deze maand gestart met de voorbereidingen op onderhoudswerkzaamheden aan Rijksweg A79, van Maastricht naar Heerlen. De uitvoering van het project zelf start maandag 1 februari.

Redactie

Het beursgenoteerde Heijmans werd door Rijkswaterstaat aangewezen voor de uitvoering van groot onderhoud en het aanbrengen van aanpassingen aan de weg. De werkzaamheden omvatten onder andere het vervangen van de deklaag door geluidsreducerende asfalt (ZOAB) en het veranderen van vangrails, afwatering en bermen. Aanvullend worden nog werkzaamheden verricht vanuit het zogenaamde programma ‘Meer Veilig 2’. Hierin worden ter verbetering van de verkeersveiligheid rijbanen verbreed en op- en afritten verlengd. De verwachting is dat het project eind 2021 wordt opgeleverd. De totale klus heeft een waarde van ongeveer 24 miljoen euro.

Lees ook: Houthem moet wellicht nog jaren wachten op geluidsschermen langs ‘herrieweg’ A79

De A79 blijft overigens een autosnelweg met een maximumsnelheid van 100 km/u. Gebruikers van de rijksweg dienen de komende maanden echter rekening te houden met hinder en vertraging.

Wie meer info wenst, kan de Heijmans BouwApp downloaden via de AppStore of Google Play.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal