Rijksweg A79 van Maastricht naar Heerlen komende maanden op de schop

Print
Rijksweg A79 van Maastricht naar Heerlen komende maanden op de schop

Rijksweg A79 gaat op de schop. Afbeelding: Gemeente Valkenburg aan de Geul

Zuid-Limburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Wegenbouwer Heijmans is deze maand gestart met de voorbereidingen op onderhoudswerkzaamheden aan Rijksweg A79, van Maastricht naar Heerlen. De uitvoering van het project zelf start maandag 1 februari.

Het beursgenoteerde Heijmans werd door Rijkswaterstaat aangewezen voor de uitvoering van groot onderhoud en het aanbrengen van aanpassingen aan de weg. De werkzaamheden omvatten onder andere het vervangen van de deklaag door geluidsreducerende asfalt (ZOAB) en het veranderen van vangrails, afwatering en bermen. Aanvullend worden nog werkzaamheden verricht vanuit het zogenaamde programma ‘Meer Veilig 2’. Hierin worden ter verbetering van de verkeersveiligheid rijbanen verbreed en op- en afritten verlengd. De verwachting is dat het project eind 2021 wordt opgeleverd. De totale klus heeft een waarde van ongeveer 24 miljoen euro.

Lees ook: Houthem moet wellicht nog jaren wachten op geluidsschermen langs ‘herrieweg’ A79

De A79 blijft overigens een autosnelweg met een maximumsnelheid van 100 km/u. Gebruikers van de rijksweg dienen de komende maanden echter rekening te houden met hinder en vertraging.

Wie meer info wenst, kan de Heijmans BouwApp downloaden via de AppStore of Google Play.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen