Programma ‘Jan-Willem Start Op’ wint Gouden RadioRing

Jeroen Kijk in de Vegte (links) en Jan-Willem Roodbeen van Jan-Willem Start Op’  © ANP Kippa

hilversum -

Het programma ‘Jan-Willem Start Op’ van BNNVARA heeft de Gouden RadioRing 2020 gewonnen. Qmusic kreeg de prijs voor beste radiozender.

onze verslaggever

Jan-Willem Start Op, de ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, die uitgezonden wordt op NPO Radio 2, kreeg de meeste stemmen van het publiek. De jaarlijkse publieksprijs werd donderdagavond uitgereikt door Suzan & Freek tijdens het RadioRing Gala in Theater Gooiland in Hilversum.

De Zilveren Radiosterren gingen naar Mattie Valk en Marieke Elsinga. Beide dj’s werken voor Qmusic en maken sinds september 2018 de ochtendshow Mattie & Marieke. Voor Elsinga was het al de derde Zilveren RadioSter Vrouw op rij. Recordhoudster is Claudia de Breij die tussen 2006 en 2014 zes keer won. De uit Roggel afkomstige Tim Op het Broek (KINK), die ook genomineerd was voor een Zilveren Radioster, viel buiten de prijzen.

Lees ook: Tim Op het Broek uit Roggel in race voor Zilveren Radio Ster

Qmusic deed het sowieso goed bij de jaarlijkse prijzenregen en werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste radiozender van het land. Qmusic kreeg de voorkeur boven KINK en FunX die ook waren genomineerd. De zender heeft een uitermate goed jaar achter de rug en was eind vorig jaar voor het eerst marktleider naast NPO Radio 2.

De Marconi Award voor Aanstormend Talent ging naar NPO 3FM-dj Sophie Hijlkema (AVROTROS). Eerder werd al bekend dat radiomaker Daniël Dekker de Marconi Oeuvre Award zou krijgen.

De Gouden Podcast Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar het populaire Man, Man, Man De Podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Qmusic-dj Domien Verschuuren.

De allereerste Gouden Podcast Award is donderdagavond uitgereikt aan het populaire Man, Man, Man De Podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Qmusic-dj Domien Verschuuren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal