Gladheid in Limburg, later op de dag mogelijk zonnig

Opgepast op de wegen, zondagochtend kan het glad zijn. © ANP

In Limburg is er zondagmorgen kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Daar staat mogelijk een zonnetje zondagmiddag tegenover.

Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor de provincies Noord-Brabant en Limburg. Volgens het KNMI verdwijnt de gladheid zondag in de loop van de ochtend weer. Overdag is er kans op veel zon.

Kijk hier voor het actuele weerbericht

De eerste officiële matige vorst sinds 21 januari 2019 is een feit, meldt Weeronline. Het koelde in De Bilt zondagochtend om 7.30 uur af naar -5,1 graden. Daarmee kwam een einde aan een recordlange periode van 740 dagen zonder matige vorst.

Er is sprake van officiële matige vorst als de temperatuur in De Bilt beneden -5 graden daalt. De laatste keer dat het matig vroor was op 21 januari 2019. Het werd toen -8,1 graden.

Uiteindelijk heeft het nu 740 dagen op rij niet matig gevroren op het landelijk hoofdstation. Het vorige record was 662 dagen, en dat liep van 1 april 2013 tot en met 22 januari 2015.

In Vlissingen heeft het voor eerst in bijna twee jaar weer gevroren. 729 dagen kwam het in de Zeeuwse plaats niet tot vorst en dat is uniek. Afgelopen nacht daalde de temperatuur naar -1,1 graden en daarmee heeft het voor het eerst sinds 1 februari 2019 weer gevroren. Nooit bleef een plek in Nederland zo lang vorstloos, melden Weer.nl en Weeronline.

Lees ook: Hoge waterstand trekt veel bekijks: ‘Zo lijkt de Maas weer op een rivier’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal