Heropening basisonderwijs bovenaan agenda in het Catshuis

 © ANP

Op het Catshuis overlegt een deel van het kabinet zondag weer over de aanpak van de coronacrisis. Bovenaan de agenda staat het primair onderwijs. De regering wil de basisscholen in de week van 8 februari weer openen.

De experts van het Outbreak Management Team (OMT) vergaderden vrijdag over de coronacrisis. Volgens ingewijden concluderen zij dat de basisscholen en de kinderopvang weer open kunnen. RIVM-topman Jaap van Dissel zal de bewindslieden bijpraten over het nieuwste advies van het OMT.

Behalve heropening van het basisonderwijs staat het schrappen van de avondklok hoog op het wensenlijstje van het kabinet. Deze maatregel werd vorige week ingevoerd en doorgaans duurt het minstens twee weken voordat het effect van een maatregel al dan niet te zien is.

De avondklok loopt 10 februari automatisch af. Over een eventuele verlenging zal dus komende week een knoop moeten worden doorgehakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal