Schaatser Mulder wint 500 meter, N’tab pakt wereldbeker

 © ANP

Bron: ANP

Schaatser Ronald Mulder heeft in Heerenveen de vierde en laatste wereldbekerrace op de 500 meter gewonnen. De 34-jarige sprinter zegevierde in het lege Thialf in een tijd van 34,55 seconden. Het was voor de Zwollenaar zijn zesde wereldbekerzege op de 500 meter.

Dai Dai N’tab haalde deze keer het podium niet. De Nederlands kampioen op de 500 meter kwam niet verder dan de zesde tijd: 34,68. Dat was wel voldoende om de eindzege in de wereldbeker veilig te stellen. Hij pakte eerder goud, zilver en brons op deze afstand. Mulder eindigde in het algemeen klassement als derde.

Lees ook: Schaatsster Kok wint in wereldbeker ook vierde 500 meter

Hein Otterspeer pakte zondag zilver met een tijd van 34,590. De Canadees Laurent Dubreuil veroverde brons (34,594) en eindigde daarmee als tweede in het wereldbekerklassement. Lennart Velema reed de achtste tijd (34,78).

De Russische wereldrecordhouder Pavel Koelizjnikov, de winnaar op zaterdag (34,47), en de Nederlandse sprinter Kai Verbij kwamen niet in actie.

In de B-divisie reed Merijn Scheperkamp de tweede tijd: 35,45.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal