3714 nieuwe coronagevallen, het laagste aantal in tijden

 © ANP

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft afnemen. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 3714 positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Redactie

Dat is het laagste aantal in tijden. Amsterdam telde de meeste positieve tests van het afgelopen etmaal.

In de afgelopen zeven dagen zijn 29.887 besmettingen vastgesteld. Dat komt neer op 4270 positieve tests per etmaal. Dat gemiddelde daalt al een tijd.

Het aantal sterfgevallen steeg met 40, tegen 88 zaterdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in die 24 uur zijn gestorven.

Coronapatiënten

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is de laatste 24 uur gedaald. In totaal zijn nu 2219 patiënten met Covid-19 opgenomen. Dat zijn er 21 minder dan zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 liggen er 646 op de intensive care, 6 meer ten opzichte van zaterdag. Op verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal met 27 af tot 1573. Er liggen al een aantal dagen geen Nederlandse coronapatiënten meer op de intensive care in Duitse ziekenhuizen.

"Het gemiddeld aantal opnames is in de afgelopen week vrij stabiel geweest. We verwachten dat deze trend doorzet, met een lichte daling voor de bezetting op de ic en in de kliniek. Het beeld blijft onzeker, omdat de Britse Covid-variant veel besmettelijker is dan de huidige variant. Hierdoor kan het aantal besmettingen en de instroom op de ic en in de kliniek snel toenemen”, waarschuwt het LCPS in een toelichting.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal