Mathieu van der Poel pakt voor vierde keer wereldtitel veldrijden

Mathieu van der Poel door het zand van Oostende. © ANP/HH

Mathieu van der Poel is zondag voor de vierde keer in zijn carrière wereldkampioen veldrijden geworden. In Oostende kroonde hij zich in het mulle zand tot ’s werelds beste. Zijn grote concurrent Wout van Aert werd tweede.

Redactie

De Belg reed tot aan de derde ronde aan kop van de race, totdat hij een lekke band kreeg. Van der Poel had dit rap door en gaf direct gas. De Nederlander deed dit met zo’n overtuiging, dat Van Aert er in de daaropvolgende vijf rondes niet meer bij kon komen.

Strand

De 26-jarige Van der Poel was in de verwachte tweestrijd met zijn Belgische rivaal Van Aert de beste en kwam alleen aan op de paardenrenbaan waar de wedstrijd zich deels afspeelde. De verschillen werden vooral gemaakt op het strand. Het brons was voor de Belg Toon Aerts.

Van der Poel werd in 2015 in Tabor de jongste wereldkampioen ooit. Daarna was Van Aert drie keer de beste en veroverde Van der Poel vervolgens de regenboogtrui in Bogense (2019) en Dübendorf (2020).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal