Eerste bewoners Superlocal Bleijerheide krijgen sleutels

 © archief De Limbuger

Kerkrade -

Onlangs hebben de eerste bewoners van het Superlocal gebied in Bleijerheide de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. De eerste 15 woningen van het project zijn klaar en opgeleverd.

redactie

De ambitie van de circulaire gebiedsontwikkeling Superlocal is om de materialen van twee leegstaande hoogbouwflats te hergebruiken voor de bouw van circa 130 nieuwe woningen en de inrichting van het openbare gebied.

levensloop bestendige circulaire woningen zijn een doorontwikkeling van de meest succesvolle bouwkundige experimenten binnen het gebied. De circulaire technieken zijn eerst in een Expogebouw en later in drie circulaire proefwoningen beproefd en doorontwikkeld en vervolgens toegepast tijdens de bouw van deze 15 nieuwe woningen.

Voor het project als Heem-wonen bewoners die zich aangesproken voelen door de duurzame doelstellingen van het project en willen participeren in de buurt. Begin 2020 is gestart met de zoektocht naar toekomstige bewoners. Geïnteresseerden konden middels een motivatieformulier hun enthousiasme kenbaar maken.

Lees ook:Superlocal wint The Innovation Politics Award 2020

Na persoonlijke gesprekken zijn 14 huishoudens geselecteerd die zich sinds afgelopen week de bewoner van Superlocal mogen noemen. Eén van de woningen wordt de komende tijd nog gebruikt door Jongen Bouwpartners, maar zal later ook worden verhuurd.

Superlocal is een unieke gebiedsontwikkeling. Zoveel mogelijk materialen en kwaliteiten uit dit gebied met voorheen vier hoogbouwflats worden hergebruikt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal