Van neanderthaler tot T.rex: Museum Jeugd Universiteit gaat weer van start in Maastricht

Print
Van neanderthaler tot T.rex: Museum Jeugd Universiteit gaat weer van start in Maastricht

Een practicum voor kinderen bij het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Afbeelding: Mitchell Giebels

Maastricht / Itteren -

Vreemde kostgangers, rare snuiters. Dat is het motto van de nieuwe reeks colleges van de Museum Jeugd Universiteit die in februari in Maastricht van start gaat.

In vier sessies kunnen kinderen van acht tot en met twaalf jaar leren over opmerkelijke types die leefden zowel in de natuur als in de geschiedenis van de mens. De colleges worden gehouden in het Natuurhistorisch Museum en worden gegeven door onder meer hoogleraar paleontologie en evolutieleer José Joordens en bioloog Paul Beuk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen