Stevens stopt komende zomer bij Schalke 04, nu écht

Print
Stevens stopt komende zomer bij Schalke 04, nu écht

Afbeelding: EPA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Huub Stevens neemt komende zomer dan echt afscheid bij Schalke 04. De 67-jarige Limburger maakt sinds 2018 deel uit van de raad van commissarissen van de Duitse voetbalclub. In de zomer loopt zijn termijn af en Stevens stelt zich niet herkiesbaar.

„Ik ben 67 jaar, ik denk dat dit een goed moment is om gewoon voor mijn familie te gaan zorgen”, zegt de oud-international van Oranje, die al vier keer trainer was van Schalke. Hij wil de club uit Gelsenkirchen nog wel als adviseur blijven helpen. „Maar niet meer in een officiële functie.”

Interim-trainer

Zowel aan het einde van het seizoen 2018-2019 als dit seizoen fungeerde Stevens als interim-trainer bij Schalke. In 2019 wist de Limburger de ‘Königsblauen’ te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Nu staat Schalke al het hele seizoen onderaan, met 9 punten achterstand op een ‘veilige’ plaats.

Kleinkinderen

„Ik heb de afgelopen drie jaar veel beleefd. Vooraf had ik niet gedacht dat ik nog twee keer op de bank zou komen te zitten”, zegt Stevens. „Maar de club had me nodig in zeer lastige situaties. Natuurlijk kon ik geen ‘nee’ zeggen. Het ging om mijn, om óns Schalke 04. Maar nu heb ik met pijn in het hart besloten dat mijn tijd in de raad van commissarissen in de zomer eindigt, na drie zeer bewogen en uitdagende jaren. Schalke is voor altijd mijn club.”

Stevens gaat naar eigen zeggen tijd besteden aan zijn vrouw (‘ze heeft het in december lang zonder mij moeten stellen toen ik terugkeerde op de bank’) en zijn kinderen en kleinkinderen, die in Berlijn wonen. „Vanwege de coronapandemie heb ik ze de laatste tijd helaas niet gezien. Als de situatie de komende maanden verbetert, kijk ik er naar uit om veel tijd met hen door te brengen.”

Luister naar de Voetbalpodcast van De Limburger: