Video: Schip botst tegen veerpont op de Maas

Print

Schip botst tegen veerpont op de Maas. Video: Keistadnieuws

Baarlo / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een binnenvaartschip is dinsdagmiddag tegen de veerpont op de Maas bij Baarlo gebotst. Er raakte niemand gewond.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldde de schipper rond twee uur aan de bediencentrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht dat „het niet goed gaat”. Vervolgens dreef het 80 meter lange schip onbestuurbaar over de snelstromende rivier, aldus de woordvoerder. De bediencentrale riep andere schippers op om het schip te beveiligen om te voorkomen dat het helemaal zou afdrijven naar Venlo en daar tegen de Maasbrug aan zou botsen.

Rond kwart voor drie sloegen de hulpdiensten groot alarm. Door de sterke stroming botste het schip volgens de woordvoerder tegen de veerpont bij Baarlo. Het schip raakte volgens de brandweer onbestuurbaar door een technisch probleem. Dat kon na een tijdje worden opgelost. Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat ligt het schip inmiddels veilig aangemeerd bij de sluis in Belfeld.

De Inspectie Leefomgeving en Transport bekijkt de schade aan het veer. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Volgens de brandweer had het schip geen gevaarlijke stoffen aan boord. Het veerpont was tijdens de botsing uit de vaart en heeft schade opgelopen. Hoe groot de schade precies is, is nog onduidelijk.

Video: Schip botst tegen veerpont op de Maas
Foto: Keistadnieuws

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →