Maastrichtse triatlete Maya Kingma mag naar de Spelen

Print
Maastrichtse triatlete Maya Kingma mag naar de Spelen

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

NOC*NSF heeft besloten dat Maya Kingma voldoet aan de prestatie-eis om naar de Olympische Spelen van Tokyo te mogen. De Maastrichtse triatlete hoeft alleen haar topnotering op de ranking te behouden.

Kingma (25) werd vorig seizoen zesde op het WK in Hamburg en derde in de wereldbeker in Karlovy Vary. Door de coronapandemie waren er echter geen duidelijk selectiecriteria voor de uitgestelde Spelen van komende zomer. NOC*NSF heeft nu besloten dat die topnoteringen voldoende zijn om naar Tokyo te mogen afreizen.

De enige voorwaarde voor Kingma is dat ze haar plek in de Olympische ranking behoudt. Ze staat nu 67ste. Eerder plaatste Rachel Klamer zich al voor de Spelen. Naast de individuele nummers kunnen Klamer en Kingma zich ook nog plaatsen voor de teamrelay. Daar komen ook twee Nederlandse mannen voor in aanmerking.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee