Hoe kun je energie besparen met je CV ketel?

Print
Hoe kun je energie besparen met je CV ketel?

Geld besparen op je energierekening wil natuurlijk iedereen. Je wilt immers het liefst zo weinig mogelijk betalen aan je energieleverancier. Dit kun je op een aantal manieren doen. Door gebruik te maken van een site waarop energie vergelijken mogelijk is zou je bijvoorbeeld een goedkoper contract af kunnen sluiten. Daarnaast zijn er nog veel meer manieren om te kunnen besparen op je energiekosten. Zo zou je je oude lampen kunnen vervangen voor LED verlichting, wat een stuk zuiniger is. Ook op het gebied van je CV ketel is het mogelijk om minder energie te verbruiken. Bovendien zul je dan ook direct minder risico lopen op zowel een kapotte ketel als een koolmonoxidevergiftiging. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Stel je CV ketel goed af

Zo is het onder meer van belang om je CV ketel goed af te stellen. Door dit te doen zul je namelijk je energieverbruik omlaag kunnen brengen. Alsnog zal je woning wel comfortabel warm blijven, wat natuurlijk ook belangrijk is. Het goed afstellen van een ketel doe je onder meer door voor de eco stand te kiezen. Vaak wordt dit niet gedaan, want normaal gesproken wordt bij het installeren van een CV ketel de comfort stand voor warm water ingesteld. Je kunt alleen meer geld besparen door wel voor eco te gaan, al is een slimme stand eigenlijk nog een stukje beter. Daarnaast is dit ook mogelijk om je aanvoertemperatuur lager in te stellen, waarmee je tevens kunt besparen. Wel zal je huis dan wat langzamer op temperatuur komen, wat toch wel een klein nadeel is.

Hoe kun je energie besparen met je CV ketel?

Het onderhouden van je CV ketel

Naast het goed afstellen van je CV ketel is het ook van belang dat je de installatie goed onderhoudt. Door dit te doen zul je onder meer defecten en storingen voorkomen. Daarnaast zal een CV ketel die goed onderhouden en schoon is ook efficiënter werken. Met andere woorden, je energiekosten zullen opnieuw nog meer omlaag gaan. Een ander groot voordeel van een regelmatige inspectie is dat het verzekerd dat je systeem nog altijd veilig is. Het verkleint namelijk de kans op koolmonoxidevergiftiging, waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Regelmatig onderhoud kan daarnaast een eis zijn voor de fabrieksgarantie die de maker van de CV ketel je geeft bij de aankoop. Het kan dan ook verstandig zijn om een onderhoudscontract af te sluiten.