Dierenpolitie waarschuwt hondenbezitters vanwege kou: ‘Let extra goed op uw viervoeter’

Print
Dierenpolitie waarschuwt hondenbezitters vanwege kou: ‘Let extra goed op uw viervoeter’

Afbeelding: Guy Maalsté

Zuid-Limburg / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Valkenburg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok -

Dierenpolitie Limburg maakt hondenbezitters erop attent extra goed op hun viervoeter te letten nu het echte winterweer op ons land neerdaalt.

„Baasjes, let extra goed op uw viervoeter. Voorkom dat ze strooizout eten en houd ze uit voorzorg aangelijnd. Doe dit ook om te voorkomen dat ze kunnen ontsnappen, want je wilt niet dat ze met deze temperaturen ronddolen”, schrijven de dienders op Facebook. Strooizout dat blijft liggen kan namelijk kwalijke gevolgen hebben voor pootjes en maag.

Daarnaast wordt aangeraden honden ervan te weerhouden sneeuw te eten, omdat dit in sommige gevallen kan leiden tot een maagverdraaiing (maagtorsie red.) en dat is vaak fataal. Ter bescherming van pootjes tegen strooizout en de vorming van ijsbolletjes tussen de tenen is het een optie om op voetzolen en tussen de tenen een beetje vaseline of iets van dien aard te smeren.

Lees ook: Achtergrond: Barre kou en flink pak sneeuw: hier moet je op letten als je met de hond naar buiten gaat

Heb je gewandeld op plaatsen waar gestrooid is, maak dan na het wandelen de pootjes schoon met wat water. Zo voorkom je dat de hond alsnog strooizout binnenkrijgt door het likken van poten.

Tot slot nog een paar extra tips: „Maak kortere wandelingen dan normaal en kijk uit met antivries, want de zoete geur en smaak prikkelen honden om ervan te proeven. Laat uw hond ook niet op het ijs lopen, want deze kan niet beoordelen of het dik genoeg, met alle risico’s van dien.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu