Brigitte Heitzer en René Schuurmans brengen ode aan carnaval met philharmonie zuidnederland

Print
Brigitte Heitzer en René Schuurmans brengen ode aan carnaval met philharmonie zuidnederland

Afbeelding: philharmonie zuidnederland

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

Vanwege corona zendt philharmonie zuidnederland haar populaire Vastelaovendconcerten dit jaar uit op televisie. Met als speciale gasten de Limburgse musicalster Brigitte Heitzer en de Brabantse zanger René Schuurmans.

Omdat theaters vanwege de pandemie gesloten zijn, worden de traditionele Vastelaovendconcerten van de philharmonie zuidnederland dit jaar uitgezonden op de regionale zenders L1 en Omroep Brabant.

Carnavalskrakers

In de concerten worden populaire meezingers, bekende carnavalskrakers en swingende symfonische stukken afgewisseld. Van de bekende Nederlandstalige hit In ’t kleine café aan de haven van Pierre Kartner, een Toon Hermans-medley tot aan Don’t cry for me Argentina het lied waarmee Heitzer nationaal doorbrak als musicalster tijdens de wedstrijd Op zoek naar Evita.

Gasten

Speciale gasten zijn dit jaar de Limburgse Brigitte Heitzer en de bekende Brabantse feestzanger René Schuurmans. Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was tijdens de liveconcerten wordt de regie verzorgd door Toneelgroep Maastricht, dit keer in de persoon van regisseur Zorba Huisman uit Maastricht. De philharmonie zuidnederland staat dit jaar onder leiding van dirigent Enrico Delamboye.

Lees ook: Na succes van kerstconcerten komt er ook een livestream-carnavalsconcert vanuit de Muziekgieterij in Maastricht

Het Vastelaovendconcert wordt tussen 12 en 17 februari uitgezonden door L1 en Omroep Brabant. www.philharmoniezuidnederland.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen