Video: Basketbal Academie Limburg verliest krankzinnig duel tegen recordkampioen

Print

Video: Paul Vek

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Basketbal Academie Limburg (BAL) verloor dinsdagavond op bijna krankzinnige wijze na verlenging met 88-89 van Heroes Den Bosch.

In een treffen dat bol stond van spanning en dramatiek speelden de Weertenaren drie kwarten lang een bijna perfecte wedstrijd. Met weliswaar Wietze Nossek terug in de ploeg was BAL nog steeds door blessures verzwakt. Het startte weer met de bekende hoge intensiteit in de verdediging en had daarbij het geluk dat de Bossche recordkampioen in de eerste helft dramatisch slecht was. Hierdoor kon de thuisploeg een onwaarschijnlijke 40-14 voorsprong nemen. De latere topscorer Trevor Jasinsky (24 punten) leidde zijn ploeg voor rust met zeventien punten.

Onder aanvoering van spelverdeler en grote uitblinker Roel van Overbeek (23 punten, 7 assists, 6 rebounds en 3 steals) bleef BAL na een 40-20 ruststand tot het vierde kwart nog steeds knap overeind: 57-37. Wel acteerde Heroes inmiddels beduidend beter en legde vooral veel meer druk op de Weerter aanval. Zoals vaker dit seizoen legden de Limburgers een onthutsend zwak laatste kwart op de vloer (17-37) maar hielden ze ondanks de ineenstorting nog steeds de beste kansen op de winst.

Pas in de allerlaatste seconde van de reguliere speeltijd kwamen de gasten voor het eerst langszij: 74-74. Ook in de verlenging leidde BAL zes seconden voor tijd met 87-86 en mocht het twee vrije worpen nemen. Om het drama compleet te maken miste uitgerekend Van Overbeek een van zijn twee pogingen (88-86) waarna de Bossche topschutter Miha Lapornik met een onvervalste buzzerbeater (driepunter) BAL verslagen achterliet.