Dit zijn de tassentrends van 2021

Print
Dit zijn de tassentrends van 2021

Afbeelding: Pexels.com

Hoewel we vorig jaar amper de deur uit zijn geweest zitten ontwerpers niet stil en houden mode experts de modewereld nauwlettend in de gaten om de nieuwste trends te kunnen ontdekken. Ook wat de tassen betreft kunnen we dit jaar weer bepaalde trends voorbij zien komen. Wil je weten met welke tas jij dit jaar helemaal hip bent? Lees dan hieronder verder en hopelijk kun je er dan ook snel lekker mee paraderen, zodra dat weer mogelijk is.

Lekker knuffelen met je schoudertas

Omdat we zoveel tijd in huis doorbrengen sinds het uitbreken van de pandemie is de zogenaamde vrijetijdskleding mateloos populair geworden. Er zijn nog nooit zoveel joggingbroeken en yogapants verkocht als het afgelopen jaar. Dit sijpelt ook door in de modewereld. Zo is een superzachte, knusse en lekker grote schoudertas die een beetje doet denken aan een kussen momenteel heel populair. Deze tassen worden dan ook wel ‘pillow bag’ oftewel kussen-tas genoemd en zijn zo zacht en comfortabel dat je er gerust je hoofd even op kunt laten rusten wanneer je in de trein zit op weg naar je werk of naar school. Grote tassen zijn sowieso, net als vorige jaar, nog steeds heel trendy. Dus lekker uitpakken met een flinke tas kan prima.

Oog voor mens, dier en natuur met een duurzame tas

De tijd dat we ons ogen nog konden sluiten voor klimaatproblematiek is nu echt wel voorbij. Ook in de modewereld zijn veel ontwerpers en makers wel klaar met klimaatgetreuzel en houden bij het fabriceren van hun producten rekening met mens, dier en milieu om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Tassenmerken waar jij met een gerust hart een duurzame, mens-, milieu- en diervriendelijke tas kunt scoren zijn bijvoorbeeld bij de merken MYOMY, Micmacbags en Charm. Niet alleen maak je daarmee een bewuste keuze, maar je bent tegelijkertijd ook nog eens heel trendy.

Geef een speelse twist aan je outfit met een ronde tas

Ronde vormen zijn helemaal hip dit jaar. Geef een fris en vrouwelijk effect aan elke stijl met een kleine ronde tas bijvoorbeeld van O My Bag of Laauw. Maar vind je een helemaal ronde tas iets te heftig? Dan kun je ook gerust kiezen voor een halve maan tas; nog steeds met mooie rondingen en superelegant, maar dan niet helemaal rond. Van lekker groot of juist in een schattig mini formaat, of je hem nou in je hand draagt, over je schouder of crossbody, van leer en in een subtiele kleur of juist lekker spetterend in een hysterisch tintje; als je tas maar mooi rond is dan zit je helemaal goed dit jaar.

Duik de kringloop in voor een vintage tas

Ook de vintage handtas waar je oma vroeger mee liep toen zij nog jong was maakt als gevolg van het verlangen duurzamer te leven een opleving door. Deze ouderwetse handtas of clutch herken je aan zijn magneetsluiting aan de klep en natuurlijk aan die ultieme vintage uitstraling. Het allerleukste en duurzaamste is het uiteraard wanneer je zo’n vintage pareltje tweedehands op de kop kunt tikken, maar mocht je tussen alle troep bij de kringloop toch niks kunnen vinden dan kun je ook een nieuwe tas met vintage look uitzoeken zoals de handtas van O My Bag of Legend. Iets minder duurzaam, maar wel trendy.

Kan het nog kleiner

Grote tassen zijn populair omdat het gemakkelijk is om van alles mee te nemen, kleine tassen zijn juist populair zodat je alleen het essentiële mee hoeft te nemen zoals je telefoon en portemonnee. Comfort staat immers momenteel hoog op onze verlanglijstjes en wat is er nou fijner dan vrije handen. Daarom is het telefoontasje nu helemaal hot, en dan vooral wanneer je hem om je nek draagt. Vind je dat juist oncomfortabel dan kun je zo’n ieniemini tasje ook heel makkelijk kruislings over je lichaam dragen.