Aangeboden door Gemeente Voerendaal

Voerendaal Buitengewoon Duurzaam!

Print

Door de komst van de WoonWijzerWinkel is er een grote stap gezet naar een duurzame gemeente. Samen met de andere Parkstadgemeentes werden er 5000 woningen verduurzaamd door gebruik te maken van kleine energiebesparende producten.

Dankzij de Regeling Reductie Energieverbruik was het mogelijk om verduurzamende boxen t.w.v. €100,- aan te bieden voor een kleine eigen bijdrage van €10,- per huishouden. Hier maakten de woningeigenaren binnen onze gemeente veelvuldig gebruik van en helaas niet meer te krijgen. Met deze actie is een eerste stap gezet naar een mooie samenwerking met de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel zal in de toekomst klaar blijven staan voor alle inwoners als energieloket van de gemeente.

Hoe kunt u uw woning verduurzamen?

De WoonWijzerWinkel begeleidt u graag bij het verduurzamen van uw woning. Hun adviseurs geven onafhankelijk advies dat past bij uw situatie en budget. Vervolgens kunnen zij voor u de juiste offertes opvragen bij lokale ondernemers. Als energieloket van de gemeente zijn zij op de hoogte van alle mogelijkheden wat betreft subsidies en regelingen. Zo kan er een passend en persoonlijk advies gegeven worden.

Op dit moment is het als woningeigenaar in Parkstad mogelijk een gratis adviesgesprek t.w.v. €69,- in te plannen (op=op). Dit kan via www.woonwijzerwinkel.nl/limburg. U kunt ook kiezen voor een woningopname bij u thuis. Een adviesgesprek kan momenteel ook telefonisch of via videobellen plaatsvinden en een woningopname door het invullen van een digitale vragenlijst.

Ga naar www.woonwijzerwinkel.nl/limburg en zet vandaag nog de eerste stap op weg naar een duurzaam 2021.