Belastingaanslagen gemeente en waterschap in aantocht; digitale post wint terrein

Print
Belastingaanslagen gemeente en waterschap in aantocht; digitale post wint terrein

Afbeelding: Gemeente Meerssen

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Eind februari valt bij iedereen in Beek het aanslagbiljet voor de gemeentelijk belastingen en de waterschapsbelastingen op de deurmat. Alhoewel; zo’n 43 procent van de mensen ontvangt ‘m inmiddels enkel nog per digitale post.

Het aantal huishoudens dat ervoor kiest de belastingaanslagen via MijnOverheid te ontvangen groeit volgens de provincie gestaag. Inmiddels staat de teller op zo’n 227.000 belastingplichtigen en men hoopt dat dit er nog veel meer worden.

„Digitale verzending biedt veel voordelen”, meent de woordvoerder. „MijnOverheid is veilig en alleen met de eigen DigiD toegankelijk. Bovendien wordt hierdoor bespaard op papier- en verzendkosten én draagt het bij aan een beter milieu.”

Bezwaar

Wie het niet eens is met de aanslag, wordt verzocht eerst even te bellen met de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg red.) alvorens in de pen te klimmen voor het opstellen van een bezwaarschrift.

Kijk voor meer info op bsgw.nl. Bellen kan ook: 088-8420420.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen