Naast Dave Proosten nog drie Limburgse darters naar finalefase Q-School van de PDC

Print
Naast Dave Proosten nog drie Limburgse darters naar finalefase Q-School van de PDC

Jerry Hendriks Afbeelding: Peter Schols

Swalmen / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Op jacht naar een tourkaart van de PDC hebben drie Limburgse darters zich zaterdag geplaatst voor de finalefase die zondag van start gaat.

Luc Peters (Nieuw Bergen) en Jerry Hendriks (Venlo) behaalden tijdens de eerste fase van het kwalificatietoernooi die drie dagen, van donderdag tot zaterdag, duurde, genoeg punten om zich te kwalificeren. Met name Peters liet daarbij een meer dan uitstekende indruk achter. In veel van zijn gewonnen wedstrijden noteerde Peters een gemiddelde van ruim boven de 90 punten per beurt. Swalmenaar Kay Smeets dartte zich op de laatste van drie voorrondedagen zelfs naar de dagwinst via zeges op achtereenvolgens de Duitsers Alexander Draisbach (6-0) en Fabian Mayer (6-5), Maikel Venema (Ned, 6-3) en Marcel Gerdon (Dui, 6-2). In de finale wees Smeets de Belg Robbie Knops terug in 10 legs, 6-4.

Veld gesplitst

Het Limburgse trio speelde in het tweede gedeelte van de voorronde dat vanwege de coronacrisis in tweeën gesplitst was. In het eerste gedeelte, dat aan het begin van deze week afgewerkt werd, kwalificeerde Venlonaar Dave Proosten zich als dagwinnaar voor de finalefase, net zoals vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld die aan een comeback bezig is.

Vanaf zondag mogen de vier Limburgers vier dagen lang aantreden in een veld van in totaal 128 darters. Slechts dertien van hen zullen aan het einde van de rit in handen staan met de hoofdprijs: een startbewijs voor de PDC Tour voor de komende twee jaar. De vier dagwinnaars in de finalefase krijgen een tourkaart, alsmede de beste negen overige spelers over de vier dagen.

Colin Philippi uit Roermond en Broekhuizenvorstenaar Sam Coenders konden geen potten breken in Niedernhausen en strandden beiden in de eerste fase van de Q-School.