Irene Schouten flitst naar goud op 5000 meter

Print
Irene Schouten flitst naar goud op 5000 meter

Afbeelding: De Telegraaf

Irene Schouten heeft tijdens de WK afstanden een gouden medaille veroverd op de 5000 meter. De 28-jarige schaatsster uit Andijk flitste in de openingsrit naar 6.48,53. Aan die tijd kwam in het vervolg niemand meer aan toe.

Schouten produceerde een persoonlijk record en zat maar een seconde boven het baanrecord van Esmee Visser. Visser, olympisch kampioene op de 5000 meter, was er deze keer niet bij. Vorig jaar was zij de beste Nederlandse, met het brons.

Ook Carlijn Achtereekte kwam niet aan de tijd van Schouten, maar pakte deze keer wel het brons. Al viel haar 6.52,22 zeker niet tegen. Natalia Voronina veroverde het zilver, met 6.50,99. Tienvoudig wereldkampioene, Martina Sablikova (6.57,67), miste een medaille.

Schouten pakte eerder deze kampioenschappen ook al het goud met de achtervolgingsploeg. Dat deed ze aan de zijde van Ireen Wüst en Antoinette de Jong. Die twee Nederlandse schaatsster vielen eerder op zondag naast het podium op de 1500 meter.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu