Dit is de winnaar van Heel Holland bakt

 © ROLAND J REINDERS/OMROEP MAX

Redactie

Elizabeth mag zich de winnaar noemen van het achtste seizoen van Heel Holland bakt. Ze versloeg in de finale van het populaire Omroep Max-programma haar concurrenten Eric en Thijs.

In de finale moesten de bakkers flink aan de slag. Er moest een gebakje met een dakje worden gemaakt en er was een grote opdracht waarin de liefde centraal stond. Uiteindelijk was Elizabeth de beste in de opdrachten, vonden juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Lees ook: Heel Limburg bakt nonnevotten met Limbrichtse Pauline die meedeed met ‘Heel Holland Bakt’

Het duo koos voor Elizabeth vanwege haar creativiteit en haar techniek. Volgens Robèrt is ze een echte banketbakster. Hij waardeerde ook de smaken die de winnares wist te combineren.

Elizabeth volgt Anouk op, die vorig seizoen werd gekroond tot de winnaar. Heel Holland bakt is sinds 2013 op de buis en is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal