Video: Uitslaande brand in leegstaand gebouw in Wessem

Print

Uitslaande brand in leegstaand gebouw in Wessem. Video: Orange Media

Wessem -

In een leegstaand gebouw van de Mutsaersstichting aan de Thornerweg in Wessem is dinsdagavond om kwart voor acht brand uitgebroken.

De brandweer rukte met vier blusvoertuigen en een hoogwerker uit om het vuur te bestrijden in het pand. Vanwege de mogelijkheid dat er asbest kon vrijkomen werd aanvankelijk opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Het gevaar voor asbest was echter snel verdwenen.

Video: Uitslaande brand in leegstaand gebouw in Wessem
Foto: ©2021 John Peters Fotografie -

De Mutsaersstichting heeft enkele jaren geleden intrek genomen in het Kennis en Expertise Centrum (KEC) in Roermond. Het pand in Wessem staat sinds die tijd leeg.

Bewoners in de directe omgeving kregen het advies om bij rookoverlast ramen en deuren gesloten te houden. De rook trok over een deel van het dorp aan de A2, De Thornerweg en de directe omgeving werden afgesloten voor verkeer.

Hoe de brand is kunnen ontstaan is nog niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.

Video: Uitslaande brand in leegstaand gebouw in Wessem
Foto: ©2021 John Peters Fotografie -

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →