Limburgse darter Luc Peters grijpt (voorlopig nog) net naast ticket voor PDC-Tour

Print
Limburgse darter Luc Peters grijpt (voorlopig nog) net naast ticket voor PDC-Tour

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Nieuw-Bergen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Swalmen -

De Limburgse darter Luc Peters heeft dinsdag net geen PDC-tourkaart bemachtigd. Tijdens de derde ronde van de zogeheten Q-School moest de darter uit Nieuw-Bergen in de finale zijn meerdere erkennen in de Duitser Florian Hempel.

Peters begon de dag meteen goed met een 6-0 zege in zijn eerste wedstrijd en ook de twee wedstrijden daarna won hij. Pas bij de laatste zestien gooide hij zijn niveau echt omhoog. Met gemiddeldes van dik boven de 90 en in de kwartfinale tegen Benito van de Pas zelfs boven de 100 denderde hij door naar de finale.

Finale
Daar trof hij de Duitser Florian Hempel. Inzet was dus een tourkaart voor de PDC, maar in de finale had Peters niks te vertellen. De Duitser pakte al snel een 4-0 voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 6-2.

Het wil overigens niet zeggen dat Peters meteen kansloos is voor een tourkaart. De Q-school wordt gespeeld over vier dagen. Naast de vier dagwinnaars maken ook de beste acht spelers (van in totaal 128) over die vier dagen nog kans op een ticket. Peters staat nu zesde op de lijst met één puntje minder dan nummer 4 Raymond van Barneveld.

Kansrijk
Overigens is Peters niet de enige Limburger die nog kans maakt op een plekje op de PDC-tour. Ook Venlonaar Dave Proosten heeft nog zicht op een plekje tussen de dartselite. Hij staat momenteel twaalfde op de lijst. De andere Limburgers (Swalmenaar Kay Smeets en Venlonaar Jerry Hendriks) zullen op de laatste dag van het kwalificatietoernooi de dagzege moeten pakken om een PDC-tourkaart te bemachtigen.