Limburgse darters grijpen naast tourkaart PDC

Print
Limburgse darters grijpen naast tourkaart PDC
/ Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Swalmen / Nieuw-Bergen -

De Limburgse darters zijn er op de laatste dag van de Qualifying School van de PDC niet in geslaagd een tourkaart te bemachtigen.

Luc Peters uit Nieuw-Bergen begon de dag in het Duitse Niedernhausen nog met een overwinning tegen Nico Kurz (6-5). In de tweede ronde moest hij zijn meerdere erkennen in landgenoot Christian Kist, die in ronde 1 ook al Dave Proosten uit Venlo naar huis gooide (6-4). Peters en Proosten moesten het toernooi winnen of een plaats bij de eerste acht bemachtigen. Door de vroege uitschakeling was dat niet meer mogelijk. Peters was de beste Limburger op een tiende plek.

De andere Limburgers (Swalmenaar Kay Smeets en Venlonaar Jerry Hendriks) moesten op de laatste dag van het kwalificatietoernooi de dagzege pakken om een PDC-tourkaart te bemachtigen, maar slaagden daar niet in.

Barney

Raymond van Barneveld en Niels Zonneveld verzekerden zich wel van een tourkaart. Zij zaten allebei bij de beste acht. Maandag veroverde Geert Nentjes ook al een tourkaart.

Met de tourkaart kan de 53-jarige ‘Barney’ dit jaar weer deelnemen aan de prestigieuze toernooien van de PDC. Van Barneveld is vijfvoudig wereldkampioen. In 2007 was hij voor het laatst de beste van de wereld. Zonneveld (22) debuteerde in december op het WK, maar werd meteen in de eerste ronde uitgeschakeld.

Worsteling

Van Barneveld kondigde in 2019 zijn afscheid aan. De voormalige postbode worstelde met zichzelf en met zijn privésituatie. Hij hoopte op een groots afscheid op het WK in Londen, maar het werd een teleurstelling. Begin 2020 sloot hij zijn dartscarrière af op een feestavond in AFAS Live, in het bijzijn van oude rivalen als Phil Taylor en Bobby George. Ruim een half jaar later kondigde Van Barneveld aan terug te komen uit zijn dartspensioen.

Dartsicoon Taylor, inmiddels gestopt op het hoogste niveau, was één van de eersten die ‘Barney’ met de succesvolle afloop in Duitsland gelukwenste. „Felicitaties aan mijn vroegere sparringpartner”, liet ‘The Power’ op Twitter weten. „Je hebt lef getoond om jezelf op de Q School te laten zien. Goed gedaan vriend en veel geluk bij je rentree op de PDC Tour. Briljant.”