Tesla verlaagt de prijzen van de Model 3 en de SUV Y

Print
Tesla verlaagt de prijzen van de Model 3 en de SUV Y

De Tesla Model 3. Afbeelding: EPA

Automaker Tesla heeft de prijzen van instapmodellen Model 3 sedan en de sportieve terreinwagen (SUV) Model Y verlaagd en de prijzen voor luxere varianten van de auto’s verhoogd, zo staat op de website van de maker van elektrische auto’s.

De prijs van de Model 3 Standard Range Plus is verlaagd van 37.990 dollar naar 36.990 dollar, terwijl de prijs van de Model Y Standard Range is gedaald van 41.990 dollar naar 39.990 dollar, aldus de website.

De autofabrikant heeft verschillende modellen betaalbaarder gemaakt. Dat gebeurt in een tijd waarin andere automakers ook de markt voor elektrische voertuigen op willen.

De standaardreeks van de Model Y werd in januari gelanceerd. Daardoor kwam de prijs van de SUV dichter bij die van de Model 3 sedan te liggen, de minst dure auto van Tesla. De prijs voor de zogeheten Performance-variant van de Model 3 is verhoogd van 54.990 dollar naar 55.990 dollar en de prijs van Model Y van 59.990 dollar naar 60.990 dollar.

De aanpassingen en dan met name de prijsverlagingen komen op een moment dat Tesla zijn leveringen wil opvoeren. In totaal leverde het bedrijf vorig jaar 499.550 auto’s af, meer dan kenners hadden verwacht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →