Forse investering voor nieuwe turnhal en jeugdhonk Echt

Het pand van het voormalige speelparadijs De Ballon wordt een jeugdhonk. © Google Maps

Echt -

De gemeente Echt-Susteren investeert fors in leisurepark In De Bandert. Voor ruim 1,6 miljoen wordt een nieuwe turnhal gerealiseerd en wordt speeltuin De Ballon verbouwd.

Rob Stikkelbroeck

Met de investering lost de gemeente enkele huisvestingsproblemen op voor verschillende verenigingen en organisaties. De gemeente wil snel aan de slag met de verbouwingsplannen. Enkele clubs zijn op dit moment gehuisvest in panden die al lang niet meer voldoen en op de nominatie staan om gesloopt te worden. De geldt met name voor de verouderde panden aan de Diepstraat. Die moeten wijken voor de toekomstige ontwikkelingen op het terrein van de naastgelegen dakpannenfabriek De Valk waar onder andere een foodmarkt komt.

Lees ook: Gemeente Echt-Susteren koopt pand speelparadijs De Ballon

Het clusteren van activiteiten op In de Bandert is een wens van de gemeente. Toen de eigenaar in 2019 stopte met binnenspeeltuin de Ballon, kocht de gemeente het pand voor 425.000 euro met het oog op een toekomstige invulling. Onderzoek wees uit dat de verbouwing van het pand in totaal 465.000 euro gaat kosten. Daarna biedt het plek aan Kindervakantiewerk, kinderopvang Wee-Play, jeugdclubs de Wienhaof, Talenthouse en Talentkids, Breintrein voor jonge mensen met een niet aangeboren hersenafwijking en het Repair Café.

Ook turnvereniging Patrick zou in het pand van De Ballon ondergebracht worden. Dit bleek vanwege de ruimte die de club nodig heeft, niet mogelijk. Daarop besloot de gemeente een nieuwe turnhal te bouwen die wordt gekoppeld aan de bestaande sporthal op In de Bandert. De kosten voor deze nieuwe hal bedragen een kleine 1,2 miljoen euro.

Welzijnsstichting Menswel gaat de locaties op In de Bandert beheren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal