Pleidooi voor zomerschool groep 8 in Maastricht

Print
Pleidooi voor zomerschool groep 8 in Maastricht

Een zomerschool in Kerkrade. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht / Itteren -

Maastricht moet dit jaar een zomerschool krijgen voor kinderen van groep 8. Deze kinderen verdienen een zetje in de rug voor ze naar de middelbare school gaan. Dit bepleit de PvdA-fractie in vragen aan burgemeester en wethouders over de gevolgen van corona.

Het is een voorstel binnen een veel bredere aanpak. De PvdA wil weten of de gemeente de opgelopen leerachterstanden al in kaart en/of die monitort. Ze is ook benieuwd of Maastricht al concrete hulp biedt aan scholen en/of individuele kinderen. Tenslotte vraagt de PvdA het lesaanbod voor peuters (16 uur) al open te stellen voor tweejarigen, om eventuele achterstanden in te halen alvorens kinderen naar de basisschool gaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen