Elon Musk: ‘Beter om bitcoins te hebben dan dollars en euro’s’

Print
Elon Musk: ‘Beter om bitcoins te hebben dan dollars en euro’s’

Elon Musk. Afbeelding: AFP

Het is beter om bitcoins te hebben dan gebruikelijke valuta zoals dollars en euro’s.

Dat heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd. Conventioneel geld wordt volgens hem altijd minder waard door inflatie, „dus het zou stom zijn om niet verder te kijken”.

Musk verdedigde tijdens een interview op Bloomberg TV de beslissing van Tesla om 1,5 miljard dollar te investeren in bitcoins. „Dit is al avontuurlijk genoeg”, antwoordde Musk op de vraag waarom zijn bedrijf geen geld steekt in de cryptomunt Dogecoin, waar hij vaak over twittert. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s liet begin februari weten „in de nabije toekomst” te beginnen met het accepteren van bitcoins als betaalmiddel voor auto’s en andere producten.

Bitcoin brak dinsdag voor het eerst door de grens van 50.000 dollar (circa 41.200 euro). De opmars van de cryptomunt en andere digitale valuta wordt mede veroorzaakt door grote professionele partijen die de digitale valuta steeds meer accepteren. De aankondiging dat Musk in het digitaal geld investeerde, is een van de meest zichtbare recente aanjagers van de waarde van de bitcoin.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen