Elon Musk: ‘Beter om bitcoins te hebben dan dollars en euro’s’

Print
Elon Musk: ‘Beter om bitcoins te hebben dan dollars en euro’s’

Elon Musk. Afbeelding: AFP

Het is beter om bitcoins te hebben dan gebruikelijke valuta zoals dollars en euro’s.

Dat heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd. Conventioneel geld wordt volgens hem altijd minder waard door inflatie, „dus het zou stom zijn om niet verder te kijken”.

Musk verdedigde tijdens een interview op Bloomberg TV de beslissing van Tesla om 1,5 miljard dollar te investeren in bitcoins. „Dit is al avontuurlijk genoeg”, antwoordde Musk op de vraag waarom zijn bedrijf geen geld steekt in de cryptomunt Dogecoin, waar hij vaak over twittert. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s liet begin februari weten „in de nabije toekomst” te beginnen met het accepteren van bitcoins als betaalmiddel voor auto’s en andere producten.

Bitcoin brak dinsdag voor het eerst door de grens van 50.000 dollar (circa 41.200 euro). De opmars van de cryptomunt en andere digitale valuta wordt mede veroorzaakt door grote professionele partijen die de digitale valuta steeds meer accepteren. De aankondiging dat Musk in het digitaal geld investeerde, is een van de meest zichtbare recente aanjagers van de waarde van de bitcoin.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →