Guus Wolswinkel grijpt met Nederlands waterpoloteam naast olympisch ticket

Roermondenaar Guus Wolswinkel (geboren in Montfort) in actie voor Oranje tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam. © ANP

De Nederlandse waterpoloërs kunnen deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer, met daarin onder meer Limburger Guus Wolswinkel, werd vrijdag in Rotterdam op het olympisch kwalificatietoernooi in de kwartfinales uitgeschakeld door Montenegro.

redactie

De nummer 3 van Europa was met 13-7 te sterk: 4-0 3-3 3-4 3-0. Alleen de beste drie landen plaatsen zich voor de Spelen van Tokio.

Oranje had donderdag in de laatste groepswedstrijd nipt verloren van Rusland, waardoor het in de kwartfinales op de winnaar van de andere groep stuitte.

Nederland deed voor het laatst in 2000 mee aan de Spelen. Van der Meer was toen nog een van de spelers. Voor de Spelen van Rio 2016 werd plaatsing net gemist.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal