Bisdom Roermond roept inwoners gemeente Weert op toch Pasen te vieren

Print
Bisdom Roermond roept inwoners gemeente Weert op toch Pasen te vieren

Afbeelding: Website Bisdom Roermond

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Met de campagne VierPasen roept bisdom Roermond inwoners van de gemeente Weert op om, ondanks de beperkende coronamaatregelen toch het paasfeest te vieren.

Afgelopen week is de speciale website vierpasen.nl online gegaan, die bezoekers de gelegenheid biedt ook thuis stil te staan bij de vastentijd en Pasen. De site helpt mensen ook om de eigen parochie te vinden.

„De Nederlandse bisschoppen zijn de campagne gestart, omdat de kans groot is dat de huidige beperkende coronamaatregelen nog wel even zullen aanhouden”, zo laat een woordvoerder van het bisdom Roermond weten.

„Dit betekent dat voor het tweede achtereenvolgende jaar Pasen anders gevierd moet worden.” De campagne VierPasen wil net als de eerdere campagne VierKerstmis mensen helpen om het feest niet zomaar over te slaan, maar in kleine kring stil te staan bij de betekenis ervan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →