Nieuwe eigenaren De Zwaan Venray halen in 6 minuten 185.000 euro op

Print
Nieuwe eigenaren De Zwaan Venray halen in 6 minuten 185.000 euro op

Afbeelding: © Wikipedia

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Geijsteren -

Hotel & Brasserie De Zwaan in Venray krijgt nieuwe eigenaren. Ondernemers Erwin Plug en Grace Kabuka schreven een crowdfunding uit om de overname te financieren. In 6 minuten tijd haalden ze het geplande bedrag van 185.000 euro op.

Vooraf hadden de coach van crowdfundplatform Collin Crowdfund en de financieel adviseur van Plug en Kabuka nog een weddenschap gemaakt, zegt Plug. “De coach zei dat het bedrag binnen 7 minuten volgeschreven zou zijn. Hij kreeg gelijk.” Plug zelf had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. “Absoluut niet. Maar investeerders hebben er vertrouwen in dat ze hun geld terugkrijgen. En het rendement van 8,5 procent is natuurlijk aantrekkelijk.”

Ervaring
Plug en Kabuka nemen De Zwaan over van Ben Aerts en Nel Craenmehr. “Ik ontvang al AOW, dus het wordt tijd om te stoppen”, zegt Craenmehr. Aerts, die jonger is, blijft wellicht chefkok bij De Zwaan. “Daarover zijn we met elkaar in gesprek”, zegt Plug. “Hij is een goede chef, we hopen dat hij blijft.” Plug en Kabuka, afkomstig uit Haarlem, zijn doorgewinterde horecaondernemers: Plug runde 16 jaar een café in Haarlem en Kabuka is manager bij Krasnapolsky in Amsterdam. De Zwaan zien ze als een mooi, nieuw avontuur. Plug: “We waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. We hebben op een aantal plaatsen in Nederland naar een geschikte locatie gezocht, onder andere ook in Zeeland. Maar Limburg vinden we toch mooier.”

Dialect
De nieuwe eigenaren gaan De Zwaan moderniseren. Plug: “De buitenkant verandert niet: het is een monumentaal pand met een prachtige uitstraling. De 10 kamers, het restaurant en de feestzaal zullen we restylen en de entree en het terras knappen we op.” In het voorjaar hoopt Plug klaar te zijn. “We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en hebben ontzettend veel zin in ons nieuwe avontuur.” En het Limburgse dialect, dat zijn ze vast van plan om te leren. “Het zal lastig worden, maar we gaan ons best doen”, aldus Plug.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg