Het verzekeren van een voertuig doe je met deze tips

Print
Het verzekeren van een voertuig doe je met deze tips

Elk jaar geeft de gemiddelde Nederlander honderden of in de meeste gevallen zelfs duizenden euro’s uit aan verzekeringen. Een aantal hiervan zijn verplicht, zoals een basiszorgverzekering. Ook een WA autoverzekering moet je verplicht afsluiten als je de eigenaar van een vierwieler bent. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel aangeraden worden. Hiervan is een aansprakelijkheidsverzekering een voorbeeld, net zoals een opstalverzekering. Dit geldt in mindere mate voor een brommerverzekering. Alsnog is het in veel gevallen wel verstandig om een verzekering af te sluiten voor je brommer, vooral wanneer je de mogelijke schade zelf niet wilt of kunt betalen. Je auto verzekeren is dus wel nodig, wat je kunt doen met behulp van de onderstaande tips.

Check de leeftijd van het voertuig

Je zult inmiddels naar alle waarschijnlijkheid al een tijd goed verzekerd rond rijden. In deze tijd is je voertuig ouder geworden, waardoor het op het moment minder waard is geworden. Een minder uitgebreide dekking zou daarom ondertussen voldoende kunnen zijn. Door hiervoor te kiezen zul je direct besparen op je premie. Alsnog zal het afhangen van je persoonlijke wensen en situatie, maar er is wel een richtlijn voor deze tip. Zo kun je de WA dekking het beste gebruiken bij een voertuig die 10 jaar of ouder is. Heb je juist een gloednieuwe auto of brommer gekocht? Het is dan beter om te kiezen voor een allrisk verzekering.

Kies niet zomaar voor aanvullende dekkingen

Bij het verzekeren van een voertuig zul je hoe dan ook een basisdekking moeten kiezen. WA en allrisk zijn hier twee opties van, de ander is beperkt casco. Naast deze basisdekkingen is het ook nog mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten. Over het algemeen doen Nederlanders dit best wel vaak, terwijl dit in sommige gevallen overbodig is. Het valt dan ook aan te raden om niet zomaar ervoor te kiezen om een aanvullende dekking bij je autoverzekering of brommerverzekering op te nemen, aangezien je dit extra geld zal kosten. Doe juist goed onderzoek om te kijken of het echt nodig is of juist niet.