Kunstgras voor een mooie tuin: voordelen genoeg!

Print
Kunstgras voor een mooie tuin: voordelen genoeg!

Het is een fenomeen dat steeds vaker ‘opduikt’ in Nederlandse tuinen: kunstgras. Kunstgras kan met recht een hype worden genoemd, maar wel is zonder twijfel een blijvend populair fenomeen. Dat heeft te maken met de lange reeks voordelen die kunstgras te bieden heeft. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste voordelen die kunstgras heeft in vergelijking met natuurlijk gras of met tuinbestrating.

Een strak en duurzaam gazon

Wanneer je in plaats van echt gras kunstgras in je tuin laat neerleggen, heb je de garantie op een gazon dat het hele jaar door mooi en groen is. Bij gewoon gras in de tuin is de kans groot dat je grasmat na verloop van tijd lelijk wordt. Door weersomstandigheden en door het gebruik van je gazon ontstaan er snel kale of bruine plekken op je gazon. Met kunstgras kopen heb je hiervan geen last van en kies je voor een gazon dat het hele jaar door strak groen is. En je hebt met kunstgras de garantie op gras dat duurzaam is en minstens acht tot twintig jaar probleemloos meegaat. Kunstgrasmatten zijn dan ook een milieuvriendelijke keuze en een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Kunstgras is ideaal als je geen groen vingers hebt

Een kunstgrasmat leggen in de tuin of op je balkon is een slimme keuze als je van jezelf niet zo‘n tuinier bent. Qua onderhoud is namaakgras namelijk een fluitje van een cent. Kunstgras hoeft niet bemest te worden, sproeien is evenmin nodig en grasmaaien behoort voortaan tot de verleden tijd. Verticuteren en de kantjes bijknippen? Ook dat is niet meer nodig als je kiest voor een kunstgrasmat. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat namaakgras in de tuin of op het balkon met name populair is bij mensen die niet zulke groene vingers hebben. Aan een kunstgrasgazon heb je namelijk qua onderhoud nauwelijks werk.

Sterk gras waar je veel op kunt zetten

Fijn aan kunstgras is dat het gras duurzaam en sterk is. Daardoor kun je tuinmeubilair, speelgoedtoestellen en/of een zwembadje er gerust op laten staan. Kunstgrasmatten zijn namelijk prima bestand tegen gewicht en lijden daar niet onder. Dat scheelt je een hoop werk: je hoeft bij de wisseling van de seizoenen namelijk niet elke keer te slepen met spullen of je tuinmeubels op te slaan in je toch al te kleine garage of schuurtje. En dat scheelt een hoop ellende.

Een kunstgrasmat leggen is op langere termijn een voordelige keuze

Wie een kunstgrasgazon laat leggen, is verzekerd van een oplossing die op langere termijn voordelig is. Niet alleen is namaakgras de afgelopen jaren steeds voordeliger geworden en voor iedereen betaalbaar. Ook wordt de levensduur van kunstgrasgazons steeds langer. Tussentijds plekken bijwerken is niet nodig, waardoor je flink bespaart op het onderhoud. Al met al is namaakgras dan ook een slimme en betaalbare oplossing voor mensen die graag een goed en sterk gazon willen hebben.