Informatiebijeenkomst van De Domijnen over nieuwe donorwet

Print
Informatiebijeenkomst van De Domijnen over nieuwe donorwet

Afbeelding: ANP XTRA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

De Domijnen houdt in samenwerking met Remedica op woensdag 24 februari om 13.30 uur een online bijeenkomst over de nieuwe donorwet. Deelnemers krijgen informatie over orgaan- en weefseldonatie, wat de nieuwe wet betekent en hoe de keuze vastgelegd kan worden.

De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur en is gratis. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder en wordt aangeboden door het ministerie van VWS.

Lees ook: Nederlanders krijgen meer bedenktijd over orgaandonatie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze heeft ingevuld, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Door te klikken op de link komt iedereen terecht in een (online) wachtkamer die op 24 februari om 13:30 geopend wordt door de gastspreker. Er is ook een mogelijkheid om vragen te stellen.

Bibliotheek De Domijnen heeft vestigingen in Geleen, Beek, Amstenrade, Born, Echt, Stein, Sittard, Elsloo en Urmond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →