Bibliotheken Venlo en Krefeld organiseren bijeenkomsten over verschillen en overeenkomsten in grensgebied

Print
Bibliotheken Venlo en Krefeld organiseren bijeenkomsten over verschillen en overeenkomsten in grensgebied

Afbeelding: Bibliotheek Venlo en Mediothek Krefeld

Venlo -

Welke overeenkomsten en verschillen zijn er tussen Nederland en Duitsland? In een serie van acht bijeenkomsten gaan Bibliotheek Venlo en Mediothek Krefeld samen op zoek naar het antwoord op die vraag.

Onder de naam ‘Krefeld en Venlo in gesprek’ laten diverse gasten uit Nederland en Duitsland hun licht schijnen op het grensgebied tussen partnersteden Venlo en Krefeld. Dat doen ze aan de hand van vier thema’s: culturele verschillen, politiek en maatschappij, onderwijssystemen en taalontwikkeling. Per thema worden twee kennisontmoetingen in Venlo en Krefeld georganiseerd.

Digitaal

De eerste twee bijeenkomsten vinden digitaal plaats. De gesprekken worden tweetalig begeleid door Ludger Kazmierczak, Nederland correspondent voor onder andere de WDR. Via een chatfunctie kunnen vragen worden gesteld.

Op dinsdag 2 maart zijn spreker en coach Anouk Ellen Susan en lector cross-border business development dr. Vincent Pijnenburg te gast. Een week later op 9 maart is het de beurt aan Fontys-docent en intercultureel trainer Janet Antonissen en historicus en publicist Ragdy van der Hoek.

Andere bijeenkomsten volgen dit jaar in juni en november en in februari 2022. Meer informatie is te vinden via de website www.bibliotheekvenlo.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →