Beelden van avondklokrellen Roermond in Opsporing Verzocht

Print
Beelden van avondklokrellen Roermond in Opsporing Verzocht

Afbeelding: Politie

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan de avondklokrellen in Roermond.

De politie is op zoek naar 17 relschoppers die eind januari rond het ingaan van de avondklok vernielingen aanrichtten tijdens rellen in Roermond.

Door de beelden landelijk onder de aandacht te brengen hoopt de politie achter de identiteit te komen van de relschoppers die zondagavond 24 januari onder meer bij het winkelcentrum Donderberg huishielden. Daar werden onder meer geldautomaten en de ingang van het pand vernield.

Lees ook: Ongeloof bij bewoners over rellen in Roermond: ‘Het was hier net een oorlogsgebied’

De relschoppers verzamelden zich bij een friture op de Terbaansweg en liepen vervolgens naar het winkelcentrum Donderberg. Daar werden behalve vernielingen aan het winkelcentrum ook vernielingen aangericht aan zalencentrum De Donderie. Relschoppers trokken ook een paal met een bewakingscamera omver.

De grote groep vandalen trok vervolgens verder over de Donderbergweg in de richting van een onbemand tankstation. Ze lieten een spoor van vernielingen achter. Politieagenten die met hun wagens stonden opgesteld bij het tankstation moesten halsoverkop vluchten toen ze werden bekogeld met onder meer stenen.

Lees ook: Rellen in Roermondse wijk Donderberg: ‘Waarom duurde het zo lang tot de politie kwam?’

De beelden van de verdachten zijn eerder vrijgegeven op de site van de politie. Hoewel de beelden in sommige gevallen niet al te duidelijk zijn, hoopt de politie toch dat mensen de relschoppers herkennen.

De uitzending van Opsporing Verzocht begint om 21.30 uur op NPO1.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →