Subsidie voor doorstart Spark Tech Lab in Weert

Print
Subsidie voor doorstart Spark Tech Lab in Weert

Het Spark Tech Lab in Weert bij de opening in 2014. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Scholenkoepel Meerderweert krijgt van de gemeente Weert 25 mille subsidie om te besteden aan de doorstart van het Spark Tech Lab.

Het in 2014 geopende lab in Weert laat leerlingen kennismaken met techniek en wetenschap, om hun interesse daarvoor te wekken. Maar de kartrekker, Stichting Museumplein in Kerkrade, stapte vorig jaar om financiële redenen uit het project. Met de oprichting van Stichting Spark Tech Lab wordt een doorstart gemaakt. Daarvoor is in 2021 een budget van 160.000 euro nodig, waarvan inmiddels 135.000 euro bijeen is gebracht door scholen, bedrijfsleven, de gemeente Weert, fondsen en stichtingen. Het lab is tijdelijk ondergebracht op het kazerneterrein in Weert, maar wil zich uiteindelijk vestigen op een schoollocatie. Bedoeling is dit jaar een plan te maken voor financiering van het Spark Tech Lab tot 2024.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →