Tijdelijke wegafsluitingen vanwege bouw windmolens Ospeldijk

Print
Tijdelijke wegafsluitingen vanwege bouw windmolens Ospeldijk

Het storten van de eerste fundering voor in totaal vier windmolens in Ospeldijk. Afbeelding: archief Loraine Bodewes

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Vanwege de verkeersveiligheid zullen in de tweede week van maart regelmatig de Vennendijk en de Bloemendaalseweg in Ospel afgesloten zijn vanwege de bouw van vier windmolens van elk 135 meter hoog.

De aanvoer van de onderdelen voor de windmolens tussen de Vennendijk en de Zwarteboordweg die in opdracht van de coöperatie Zuidenwind en WML gebouwd worden, gaat 8 maart van start. De 12 rotorbladen van elk 74 meter lang zullen tot en met 25 maart in de nachtelijke uren vanuit Antwerpen via de A2, Randweg Zuid, Hoofstraat door Ospel naar de Zwarteboordweg worden vervoerd. Aan de wegen op de route worden tijdelijk verkeersborden en lantaarnpalen weggehaald om het transport mogelijk te maken, de rotonde bij de brandweerkazerne wordt met rijplaten aangepast.

Lees ook: Elke tien minuten vers beton voor de windmolens in Ospel

Het transport van de torendelen die grotendeels over het water worden vervoerd, vindt overdag plaats op diepladers vanaf de kade van betonbedrijf Kalle en Bakker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →