‘Kijk achter de Dijk’: informatievideo over dijkversterkingsproject in Well

‘Kijk achter de Dijk’: informatievideo over dijkversterkingsproject in Well

Jetske Vaas en Keesjan van den Herik. Afbeelding: Website gemeente Bergen

Well / Afferden / Siebengewald / Bergen / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Waterschap Limburg werkt in Well aan een dijkversterkingsproject. In de video ‘Kijk achter de Dijk’ vertellen omgevingsmanagers Keesjan van den Herik en Jetske Vaas wandelend door het gebied meer over de dijkversterking in Well.

Met de dijkversterking krijgt de rivier weer de ruimte die deze in het verleden had, gekoppeld aan goede bescherming van de twee dorpskernen Nieuw Well en Oud Well.

De dijkversterking bij Well maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Daarin werken de waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Minimaal 1.300 kilometer aan dijken en daarnaast vijfhonderd sluizen en gemalen, worden de komende dertig jaar versterkt.

Voor Limburg betekent dit dat er de komende jaren 115 kilometer van de circa 180 km keringen versterkt moeten worden om de inwoners van Limburg zo goed mogelijk te beschermen tegen hoogwater.

Lees ook: Van het riool naar de hei: schaapsheder Rob Kolman voelt zich helemaal in zijn element

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →