Weert maakt haast met laatste fase woningbouw Laarveld

Print
Weert maakt haast met laatste fase woningbouw Laarveld

Het gebied Laarveld tussen Weert en Laar. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Weert laat een stedenbouwkundig plan opstellen voor woningbouw voor de vierde en laatste fase op Laarveld. De uitgifte van kavels van fase 3 is net begonnen.

Het bouwrijp maken van fase 3, waar 152 woningen staan gepland, start volgende maand.

Het college trapt nu het gaspedaal in om ook voor de laatste fase een bestemmingsplan vast te stellen. Daarvoor zijn twee redenen: er blijkt veel belangstelling voor bouwkavels te zijn. Maar ook wil het college invoering van de Omgevingswet voor zijn op 1 januari.

Weert maakt haast met laatste fase woningbouw Laarveld
Fase 3 van Laarveld wordt bouwrijp gemaakt. Weert wil voor 1 januari de procedure starten voor fase 4. Foto: gemeente Weert

Die maakt dat er heel andere procedures komen voor het ontwikkelen van bouwplannen, waarmee nog geen ervaring is. Om volgens de huidige wetgeving te kunnen werken, moet het ontwerp-bestemmingsplan voor 1 januari klaar zijn.

Dat lukt alleen door een adviesbureau in te zetten dat Laarveld al goed kent. B en W hopen de klus daarom onderhands te gunnen aan Plangroep Heggen, in afwijking van de normale aanbestedingsprocedure.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →