Dier van de week: stoere kater Bèrke houdt op zijn tijd ook van knuffelen

Print
Dier van de week: stoere kater Bèrke houdt op zijn tijd ook van knuffelen

Bèrke. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Bèrke aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 7 jaar.

Wat weet je over Bèrke?

„Bèrke is als ongecastreerde kater gevonden, met de nodige wondjes en littekens, opgelopen van zijn concurrenten. Waarschijnlijk was hij aan de scharrel, op zoek naar een mooie dame om die het hof te maken. Door vrije leven heeft hij zich tot een echte kater ontwikkeld, niet alleen qua uiterlijk maar ook wat zijn zelfstandige karakter betreft.”

Wat maakt Bèrke bijzonder?

„Bèrke is na zijn castratie van een stoere, macho kater, veranderd in een vriendelijke, rustige kater. Ondanks zijn stoere uitstraling, kan hij ook echt genieten van een knuffelmoment. Natuurlijk niet te lang, want dat is niet stoer! Natuurlijk zijn er dan soms nog momentjes waarop hij toch nog even wil laten zien dat hij ooit een stoere kater was die zelf de regels bepaalde.”

Waar voelt Bèrke zich thuis?

„Bèrke is geen kat die hele dagen binnen wil blijven. Hij is gewend om lekker de vrijheid te hebben en zelf te bepalen hoe en waar hij zijn dag doorbrengt. Hij zal het fijn vinden als hij het gevoel krijgt dat hij er echt bij hoort, maar wel zichzelf mag zijn. De omgang met andere katten is voor hem geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen