Peuters van Peuteropvang Heerlen maken tekeningen voor eenzame mensen

Print
Peuters van Peuteropvang Heerlen maken tekeningen voor eenzame mensen

Afbeelding: Peuteropvang Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

De peuters van Peuteropvang Heerlen (POVH) maken tekeningen voor mensen die alleen of eenzaam zijn. Met de tekenactie sluit POVH aan bij het initiatief #samentegeneenzaamheid van de Provincie Limburg.

Peuters en pedagogisch medewerkers in van POVH zijn al enthousiast aan de slag gegaan met potloden, kwasten en verf. De oproep binnen Peuteropvang Heerlen ging verder dan de verschillende locaties. Ook ouders werden opgeroepen om samen met hun peuter een tekening te maken en die af te geven bij iemand van wie ze weten dat hij of zij een beetje aandacht kan gebruiken, of om de tekening bij iemand in de brievenbus doen tijdens een wandelingetje.

Ingrid van den Bunder, bestuurder-manager POVH: „Met hun onbevangenheid zorgen peuters vaak voor een glimlach op het gezicht bij jong en oud. Regelmatig werden er bezoekjes georganiseerd, bijvoorbeeld van peuters aan een verzorgingshuis. Dat kan nu niet, maar tekenen en tekeningen afgeven of in de brievenbus doen, kan altijd. We hopen dat zo’n tekening een glimlach op een gezicht tovert en dat ook anderen dit initiatief overnemen en met bijvoorbeeld een telefoontje of kaartje, aandacht willen geven aan die ander.”

Mensen die ook iemand blij willen maken met een tekening kunnen deze sturen naar het centraal kantoor van Peuteropvang Heerlen (Molenwei 400, 6412 WG Heerlen). Van daaruit zullen de tekeningen worden verspreid bij mensen die een beetje extra aandacht kunnen gebruiken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen