Dier van de week: Straatkat Bosco zoekt een geduldig baasje dat hem weer aan mensen wil laten wennen

Print
Dier van de week: Straatkat Bosco zoekt een geduldig baasje dat hem weer aan mensen wil laten wennen

Bosco. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is het de beurt aan voormalige straatkat Bosco.

Wie is Bosco en waarom verblijft hij in het asiel?

„Kater Bosco is door onze dierenarts geschat op twee jaar oud. Hij is samen met een groep andere katten bij ons binnengekomen. De groep zwierf al lange tijd door een woonwijk en alle dieren gaan nu via ons op zoek naar een fijner leven als iemands huiskat.”

Hoe is zijn karakter?

„Bosco vindt alles en iedereen nog wel spannend en eng. Niet heel gek als je een tijd op straat hebt gewoond en je geen aandacht meer kreeg van mensen. Stukje bij beetje winnen we zijn vertrouwen en we denken daarom ook dat hij ooit bij iemand in huis heeft geleefd. Bij zijn nieuwe baas zal hij tijd nodig hebben om te wennen en een vertrouwensband op te bouwen. Dit kan wel enkele weken of maanden duren. Angstige katten als Bosco laten zich nog niet aaien of aanraken. Ze zitten verstopt in de krabpalen of op de plankjes totdat ze opeens dapper genoeg zijn om zichzelf te laten zien.”

Wie is het perfecte baasje voor Bosco?

„We zoeken een geduldig baasje dat hem de tijd wil geven en hem opnieuw aan mensen wil laten wennen. Bosco zal veel baat hebben bij het gezelschap van een sociale huiskat, hier kan hij ontzettend veel van leren. Het is belangrijk dat hij bij zijn nieuwe baas ook naar buiten kan gaan.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van Bosco? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen