Golfers missen opnieuw voorjaarscompetitie door corona

Print
Golfers missen opnieuw voorjaarscompetitie door corona

Afbeelding: EPA

Ook dit jaar zullen zo’n kleine 20.000 Nederlandse golfers het moeten doen zonder voorjaarscompetitie. De Nederlandse Golffederatie (NGF) moet de competitie, die in maart en april wordt gehouden, vanwege de coronamaatregelen opnieuw schrappen.

„Op dit moment is het niet toegestaan om wedstrijden en competities te spelen en is de kans uiterst gering en waarschijnlijk zelfs nihil dat dit eind maart wel weer mag. Dit wordt onder andere door NOC*NSF, het ministerie van VWS en diverse collega-sportbonden bevestigd”, schrijft NGF-voorzitter Caroline Huyskes in een brief aan de clubs. „Alles afwegend hebben wij gemeend dit besluit te moeten nemen.” Ook vorig jaar moest de voorjaarscompetitie vanwege corona worden afgelast.

Twijfels
„Op de routekaart moeten we in fase 1 zitten om volwassenen wedstrijden te laten spelen. We zitten in fase 4, dus het is domweg niet mogelijk”, licht NGF-directeur Jeroen Stevens toe. „Maar ook als het nu wel zou mogen hielden we onze twijfels over het doorgaan van de competitie. In de eerste plaats omdat het niet de bedoeling is dat we opeens door heel Nederland gaan rijden. En we merken het ook dat mensen het eng of spannend vinden. Ook als het wel mag zullen veel golfers nog niet willen. Ook daarom hebben we besloten nu al duidelijkheid te geven.”

De NGF gaat er vooralsnog vanuit dat de Jeugdcompetitie vanaf juni wel gespeeld kan worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee