Fortuna Sittard is overtuigd en wil Piet Velthuizen vastleggen

Print
Fortuna Sittard is overtuigd en wil Piet Velthuizen vastleggen

Piet Velthuizen in actie namens Vitesse. Afbeelding: VI Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard lijkt Piet Velthuizen nog voor het duel met FC Groningen vast te gaan leggen voor de rest van het seizoen.

De Sittardenaren zitten met een keepersprobleem vanwege het wegvallen van Yanick van Osch (blessure) en Alexei Koselev (transfer naar Japan).

Einde van seizoen
Daarom sloot Piet Velthuizen woensdag aan bij de training van Fortuna. Die eerste kennismaking is van beide kanten dermate goed bevallen dat Fortuna en Velthuizen in gesprek zijn over een verbintenis voor in ieder geval tot aan het einde van dit seizoen.

Trainer Sjors Ultee: „Het zag er goed uit. Dat hij ervaring heeft wisten we natuurlijk al en dat het een slimme keeper is ook. Maar hij was ook heel erg gretig, dat is wel prettig om te zien. Dus nu gaan we in gesprek met elkaar.”

Groningen
Er is Fortuna overigens veel aan gelegen om dat snel af te ronden zodat Velthuizen zondag meteen inzetbaar zou zijn voor het duel tegen FC Groningen.

De 34-jarige doelman stond voor het laatst onder contract bij Telstar, maar beleefde zijn beste periode bij Vitesse. Voor die club keepte hij meer dan 200 wedstrijden, ook speelde hij één interland.