Provincie wil basisschoolleerlingen en kwetsbare senioren Stein in beweging krijgen

Print
Provincie wil basisschoolleerlingen en kwetsbare senioren Stein in beweging krijgen

Afbeelding: IngImage

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

Provincie Limburg komt met een subsidieregeling om in de gemeente Stein basisschoolleerlingen en senioren in een kwetsbare positie aan het sporten te krijgen. Projecten die dit doel ondersteunen, maken kans op een subsidie van maximaal 10.000 euro.

„Het is belangrijk dat sporten voor iedereen mogelijk is, zeker voor eerdergenoemde groepen. Met sport en bewegen wordt de gezondheid van Limburgers verbeterd”, zo laat een woordvoerder van de provincie weten.

Lees ook: Commentaar: De vervetting van de jeugd is een crisis in de crisis

De subsidie is in eerste instantie bedoeld om het beoefenen van sport onder basisschoolkinderen te stimuleren. Daarom komen alleen gezonde scholen of gezonde basisscholen van de toekomst in aanmerking. Men hoopt te bereiken dat kids dagelijks minimaal een uur bewegen en daarnaast drie keer per week aan sport wordt gedaan.

55-plussers

De subsidieregeling is daarnaast gericht op 55-plussers in een kwetsbare positie. „Om langdurig gezond te blijven is het belangrijk dat senioren voldoende sporten en bewegen. Verspreid over de week moeten senioren minimaal 2,5 uur bewegen en twee keer een sport beoefenen voor het behoud van sterke botten en spieren.” Tevens hoopt men via betere fitheid de weerstand tegen ziekten te vergroten.

De complete subsidieregeling is hier te lezen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen