450 deelnemers aan challenge van Bernard Lievegoed College

Gymdocenten van het Bernard Lievegoed College delen vrijdag prijzen uit aan de winnende deelnemers van de wandel- en loopchallenge. 

Gymdocenten van het Bernard Lievegoed College delen vrijdag prijzen uit aan de winnende deelnemers van de wandel- en loopchallenge. © Bernard Lievegoed College

Maastricht -

Maar liefst 450 leerlingen en docenten deden mee aan de challenge van het Bernard Lievegoed College in Maastricht. 80 kilometer lopen in vier weken. Vrijdag is de prijsuitreiking.

Carola de Boer

Hoewel er 450 leerlingen en docenten begonnen, hebben 120 daarvan de eindstreep gehaald. Gymdocent Tom Stoffels geeft eerlijk toe dat de school dit evenement heeft bedacht naar aanleiding van het succes van eenzelfde soort challenge op het Sophianum in Gulpen. Ook hier konden de deelnemers elkaar volgen in de speciale app van Strava. De gymdocenten van Bernard Lievegoed wilden de vele beeldschermtijd in deze coronatijd compenseren met iets actiefs. Inmiddels is bekend dat de toppers vrijdag 26 februari gehuldigd worden. De gymleraren brengen bij de podiumwinnaars van de drie categorieën - langste afstand, snelste lopers en meeste hoogtemeters - de certificaten en een presentje aan huis.

Lees ook: Steeds meer Limburgse scholen willen een ‘wandelchallenge’ doen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee