Vastenactie Limburgse parochies in teken van beroepsonderwijs in ontwikkelingslanden

Print
Vastenactie Limburgse parochies in teken van beroepsonderwijs in ontwikkelingslanden

Afbeelding: Missieburo Roermond

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth -

De vastenactiecampagne van diverse Limburgse parochies staat dit jaar in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden.

De vastenactie is de jaarlijkse campagne van alle parochies en kerkelijke instellingen om als voorbereiding op Pasen zelf iets soberder te leven en het zo gespaarde geld te geven aan projecten in de Derde Wereld. In de campagne wordt dit jaar goed beroepsonderwijs centraal gesteld. „Meer dan 90 procent van de kinderen in ontwikkelingslanden volgt tegenwoordig basisonderwijs, maar een beroep leren zit er vaak nog niet in. Daardoor zijn ze alsnog aangewezen op ongeschoold en slecht betaald werk. Een goede opleiding biedt meer kansen om zelf een inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten. Daar zetten de Limburgse parochies zich dit jaar voor in”, aldus een woordvoerder,

De campagne steunen kan via de lokale parochie. Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel campagneactiviteiten niet doorgaan, maar doneren kan coronaproof. Veel parochies hebben een digitale collectebus voor dit doel aangemaakt. Een gift kan ook worden overgemaakt op rekeningnummer: NL21 INGB 0003 000 046 t.n.v. Missiesecretariaat Bisdom Roermond.

Klik hier voor meer informatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen