Duitse bende opgerold die gestolen goed in Nederland verkocht

Print
Duitse bende opgerold die gestolen goed in Nederland verkocht

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Duitse politie heeft een bende opgerold die gestolen bouwmachines en katalysators in Nederland verkocht. Daarbij arresteerde de politie meerdere bendeleden. Vijf van hen zitten nog vast, maakte de Duitse politie vrijdag bekend.

Met valse identiteitsbewijzen huurden de bendeleden bouwmachines bij bedrijven en particulieren. Die werden niet binnen de afgesproken termijn teruggebracht, maar met winst verkocht. Een deel van de bende specialiseerde zich in het afzagen van katalysators onder geparkeerde auto’s die ook met winst in Nederland werden verkocht.

De bende bestond volgens de politie uit elf criminelen, van wie een man (50) in Nederland woont. De anderen in leeftijden van 20 tot en met 51 jaar werden aangehouden in Mönchengladbach, Viersen, Brüggen, Moers, Hessen, Niederkrüchten en Willich. De meesten wonen niet ver van de grens met Roermond.

De politie zegt in achttien gevallen bewijs te hebben voor de diefstal van bouwmachines en in dertien gevallen voor de diefstal van katalysators. De aangericht schade bedraagt ongeveer een miljoen euro.